13. 3. 2018

Plnená grilovaná paprika inak

Žiadne veľké obkecávačky ... proste rýchly a nenáročný obed:
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľká bio-cibuľa
  • 1 bio-mrkva s dĺžkou cca 10-15cm
  • 400g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, teľacie, ...)
  • 2 lyžice akéhokoľvek kečupu
  • 1 sáčok olív ideálne bez kôstok (zelené alebo čierne)
  • 2-3 priemerné bio-rajčiny z juhu Slovenska
  • bazalka a iné korenie podľa chuti
  • 1/2 citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 3 farebné papriky
  • 1 balík plátkového syra (napr. Eidam)
  • trocha parmezánu

Na zohrievajúcu sa panvicu nalejte 2 lyžice olivového oleja.
Zatiaľ čo sa panvica a olej zohrieva, cibuľu nakrájajte na malé kúsky a ihneď ju nainštalujte na panvicu.
Trocha ju na panvici premiešajte a vráťte sa k doštičke na krájanie.
Umyte si bio-mrkvu a narežte ju taktiež na malé kúsky.
Po narezaní ju ihneď taktiež presuňte na panvicu k už smažiacej sa cibuli.
Celú zmes dobre premiešajte a o pár minút podlejte vodou.
Panvicu zakryte a občas premiešajte počas nasledujúcich cca 15-20 minút, tak aby mrkva dostatočne zmäkla a neskôr v hube nechrúmala.
Nasledujúci čas môžete využiť na prípravu vlastného mletého mäsa.
Ja som si zatiaľ spravil kávičku, pretože mleté mäso som mal zakúpené vo forme polotovaru.
Áno, nechutné predpripravené balené mäso zo supermarketu.
Na upokojenie dodám že som vyberal kvalitu a sledoval zloženie - tento úhľadný balík pripravili Kostelecké uzeniny, čo je viac ako 100 ročná tradícia spracovania mäsa.
Pri priebežnej kontrole panvice a premiešavania jej obsahu kontrolujte aj monžstvo vody. Akonáhle spozorujete že voda sa takmer odparila, cibuľa nieje pripálená a mrkva je už dostatočne mäkká, pridajte 2 lyžičky kečupu - či už sladkého alebo pikantného.
V podstate ihneď potom pridajte aj pripravené mäso a všetko to dôkladne premiešajte.
Ďalej budeme pokračovať na miernom ohni.
Rozstrihnite si sáčok s olivami a zbavte ich nálevu - ten nebudeme samozrejme potrebovať.
Všetky olivy postupne nakrájajte na malé kolieska alebo iné geometrické tvary.
Dvojicu či trojicu rajčín narežte taktiež na malé kúsky ...
... a vhoďte ich do panvice
Potom pridajte aj narezané olivy a celú zmes zas a znova dobre premiešajte.
Na záver prípravy mäsovej plnky pridajte bazalku, korenie a 1/2 citrónovej alebo limetkovej šťavy.
Zmes naposledy poriadne premiešajte a odstavte bokom, aby trocha vychladla.
Teraz sa pustíme do prípravy paprík.
Po tom čo ste ich zbavili obalu, odrežte vrchnú časť (tam kde je stopka) každej papriky.
Kto chce ísť proti prúdu, môže odrezať radšej spodok.
Vnútorné priečky so semienkami každej papriky dôkladne vyrežte a zbavte akýchkoľvek prekážok.
Do každej papriky vložte jeden plátok syra.
Pomocou lyžice, alebo iného vhodného dávkovača napchajte cca polovicu každej papriky chladnúcou zmesou z panvice.
Potom prisypte trocha narezaného plátkového syra ktorý vám zostal v balení a opäť až po vrchnú hranu každej papriky napchajte zvyšok zmesi.
Na záver prípravy na vrch každej papriky nastrúhajte parmezán podľa chuti a vkusu.
Trúbu rozohrejte na cca 217,5°C - funkcia gril.
Papriky potom grilujte približne 20 až 25 minút - čas je vždy relatívny, takže proces grilovania treba ustrážiť.
Výsledok potom vyzerá nejak takto:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára