20. 2. 2018

3, 2, 1, štart

Modelová situácia:
Zajtra ráno chcem ísť na turistiku, ale pri pohľade na čísla na hodinách ma oblieva pot, pretože je 21:05. A prečo ten studený pot na čele a na chrbáte?
Čo si vziať so sebou na jedenie? Čaká ma cca 30km v nehostinných horách Západného Slovenska.
Klasickému slovenskému hamburgeru - dva krajce chleba ze šniclú uprostred a olepeným papierovým servítkom - veru neholdujem.
V krajnej núdzi nepohrdnem nejakému tomu chlebu so salámom/šunkou a syrom, ale načo sa opäť znechucovať fádnym jedlom, keď je tu toľko iných možností.
Takže ... "Noc je ještě mladá bejby!"

Pri tomto rýchlom jedle som sa nechal inšpirovať svojou zvrátenou chuťou k pizze :D

Dosť bolo vypisovania hlúpostí, čo budeme teda potrebovať:

  • 2ks predpripraveného pizzového cesta (2x asi 280g)
  • 1ks krabičky pasírovaných rajčín (ja som využil špeci verziu aj s bazalkou)
  • 1ks balenia bejby špenátu (asi 80g)
  • 1ks feta syr (alebo iný druh/typ) (asi 200g)
  • 16ks, čiže za hrsť mini-rajčiniek
  • kúsok olivového oleja, cesnaku, parmezánu, bazalky a iného korenia

Najskôr, ako inak, rozbaľte predpripravené pizza cesto a zbavte ho papiera na pečenie.
Cesto je treba totižto najskôr ešte viac roztiahnuť (ideálne valčekom), pretože inak by boli steny pizzových kapsičiek dosť hrubé a vnútorná náplň by sa nemusela dostatočne tepelne spracovať.
Masochisti si samozrejme môžu cesto pripraviť vlastnými silami, mne ale išlo predovšetkým o rýchlu a efektívnu prípravu jedla na nasledujúce ráno.
Cesto po roztiahnutí na dostatočnú veľkosť narežte na približne rovnaké časti, tak aby veľkosťou a tvarom zodpovedali vašim predstavám a aj možnostiam uskladnenia v batohu.
Na jednotlivé časti teraz naneste pasírované rajčiny.
S nejakou úpravou si nelámte hlavu - proste to tam naplácajte.
Nasleduje na drobno (ale to záleží od vkusu) narezaný bejby špenát.
Potom syr - v mojom prípade feta a na vrch trocha bazalky, alebo iného korenia.
Mini-rajčinky dôkladne zbavte veškerého chemického obalu ...
... nakoniec ich pár nakrájaných na tenké kolieska poukladajte na všetky časti rozdeleného cesta.
Do malej misky si nalejte trocha olivového oleja, rozmačkajte asi 2 strúčiky cesnaku a nastrúhajte štipku parmezánu.
Narezaným častiam pizzového cesta teraz nanúťte tvary podobné taštičkám, či iné do ruky vhodne padnúce tvary.
Jednotlivé taštičky presuňte na plech a ich povrch potrite pripravenou zmesou olivového oleja, cesnaku a parmezánu.
V rúre rozkúrte na 200°C a taštičky presuňte do nej.
Po približne 20 minútach - čas je relatívny a tak jedným očkom treba stále strážiť obsah plechu v rúre - vyberte taštičky von a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu.
Ak ich chcete spotrebovať až na druhý deň počas spomínanej turistiky, zabalte ich do alobalu, inak sa môžu ihneď skonzumovať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára