21. 7. 2013

Ľadový čaj šampiónov

Poviem vám to na rovinu ... vyprdnite sa na "modrého kohútika" a iné umelohmotné čaje a spravte si vlastný drink. Na realizačné náklady vôbec neprihliadajte, pretože ideme do kvality, ručnej práce a potešenia (a aj veľmi malého alkoholového opojenia).

Vopred upozorňujem že príprava bude síce trvať cca 1 deň a tak sa vám nemusí podariť zosynchronizovať prípravu s predpoveďou počasia Dr. Iľka, ale výsledok inak stojí za vyskúšanie aj v prípade krupobitia.


Recept ? ... ten je prostý (ako by povedal "chemik jeden" vojakovi Ivanovi Čonkinovi):

  • voliteľné množstvo balíčkov ovocného čaju (u mňa to bol čaj "Limetka + Goji") podľa litráže zalejte horúcou vodou
  • ešte za tepla prisypte hnedý trstinový cukor a to podľa požiadavky resp. priemernej hladiny cukru v krvi konzumentov
  • celé to dobre premiešajte aby sa cukor rozpustil a nechajte vychladnúť, tak aby vám do toho mušky nenapadali
  • akonáhle je čaj vychladnutý, presuňte ho do chladničky a začnite s prípravou ľadu (či už do formičiek, alebo do ľadových sáčkov)

To by bol deň prvý ... ktorý ale nekončí, ak nemáte doma čerstvú mätu, limetky a nejaké to Martini Bianco.

V tom prípade pre vás deň nekončí a utekajte rýchlo do obchodu, alebo susedovi do záhradky, pretože Murphyho zákony fungujú skvelo za každého počasia a zajtra by ste tieto ingrediencie určite nezohnali ... a to píšem z vlastnej niekoľkoročnej skúsenosti (!).

Určite si teda zožeňte nejakú tú mätu v kvetináči (ktorú budete neskôr môcť množiť ďalej), pár zelených limetiek (v najhoršom prípade citrónov) a určite nejaké to Martini či iný lajtový alkohol - značka a voláž je opäť na konzumentoch.

Až po zabezpečení tohoto príslušenstva sa môžete vkľude tešiť na nadchádzajúci deň.

Prešla noc a nadišiel teda ďalší deň.
A ak slnko už vystúpalo do dostatočnej výšky na to aby sme si mohli dať nejaký ten alkohol, pustíme sa do dokončenia nášho drinku.

  • vyberte si pohár (ani malý, ani veľký)
  • naplňte ho do polovice ľadom
  • na ľad vysypte za hrsť ostrým (!) nožom nasekanej mäty
  • nakrájajte si limetku na kolieska alebo trojuholníky, alebo proste na geometrické útvary ktoré zvládate a nahádžte ich na už čakajúci ľad s mätou
  • teraz dôkladne zalejte medzery medzi ľadom Martini (alebo iným alkoholom)
  • a zostávajúcu voľnú polovicu (?) pohára dolejte vychladeným čajom z chladničky

Tramtadadáááá ... hotovo!

PS: niekto môže namietať "prečo nie Mojito" ... a ja odpovedám: pretože to dnes už fakt pije každý "sedlák z BA".

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára