9. 2. 2019

Tre formaggi baguette

Kombinácia bageta, cesnak, bylinky, syr je pre niekoho úplné nebíčko v papuľke.
Tak prečo si takého niečo nespraviť aj doma k večernému internetovému seriálu (BEZ REKLÁM!)

Čo bude treba pred tým nakúpiť:
- 3 bagety obľúbeného typu/veľkosti/zloženia
- 4 malé kúsky bio-masla
- 3 strúčiky bio-cesnaku
- pizza korenie
- červená paprika na prášok zomletá a riadne pálivá
- petržlenová vňať (môže byť aj sušená ak nieje čerstvá)
- 1. druh syra - 2 balenia encián camembert
- 2. druh syra - 2 balenia priemerne veľkej mozarelly
- 3. druh syra - trocha parmezánu na posypanie na záver

Postup prípravy je jednoduchý a zvládneho každý kuchynský analfabet.
Najprv sa teda pokochajme pohľadom na bagety, pretože odteraz už život bagety nebude nikdy ako pred tým. ;)
Do každej bagety narežte ľubovoľný počet zárezov.
V mikrovlnke si v nejakej malej miske rozpustite maslo.
Pridajte doň prelisované strúčiky cesnaku.
Prisypte pizza korenie.
Pridajte papriku (podľa chuti).
A na záver aj petržlenovú vňať.
Celú zmes poriadne premiešajte pokiaľ je ešte maslo stále teplé a roztopené.
Fajnšmekri môžu pridať trocha panenského olivového oleja.
Zmes z misky aplikujte pomocou kuchynského aplikátora ("štetca" ?) do všetkých zárezov každej bagety a na záver aj na ich hornú stranu.
Camemberty si rozkrájajte na plátky.
Postupne ich nainštalujte do zárezov v bagetách.
To isté teraz spravte aj s mozarellami.
Ak vám zostalo ešte niečo v miske s korením, aplikujte to rýchlo na povrch bagiet.
Každú bagetu posypte syrom číslo 3 a naštartujte trúbu na cca 200°C.
Nainštalujte do nej bagety a priebežne sledujte roztekajúci sa syr.
Vo vhodnej chvíli bagety vytiahnite (cca 10-13 minút) a nechajte ich aspoň trocha vychladnúť.
Inak si popálite ďasná a aj celú hubu (ak nepočítam prsty)! :D


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára