23. 11. 2017

Kvakamóre

Jednoduchá, ale rýchla a nenáročná exotická nátierka (?) ... guacamole

Čiže čo bude treba na začiatok:
  • 1ks avokáda zrelého tak akurát
  • 1ks menšieho citrónu (alebo limetky)
  • 2ks bio-rajčiny
  • 1/2ks nejakej bio-cibule
  • trocha soli, korenia, čili, alebo iného korenia podľa chuti


A čím teda začneme?
Avokádo rozrežte na polovicu pokiaľ možno tak, aby ste si ešte viac neotupili nôž o jeho kôstku.
Čo spravíte s ňou nechávam na každého kreativite ... ja som ju zahodil.
Nejakou príhodne veľkou lyžičkou vydlabte a vyškrábte všetkú dužinu až po rohovitý obal.
Dužinu potom rozmágajte na hustú kaššu podľa vkusu a povahy neskoršieho servírovania.
Rozkrojte si citrón či limetku a šťavu z neho nenásilne nakvapkajte do misky kde už máte rozmáganú dužinu.
Pridajte trocha soli, korenia a čili - to všetko podľa individuálnych chuťových preferencií.
Celé to dobre premiešajte, tak aby sa štávička a koreniny dobre vstrebali do avokádovej masy.
Opäť platí, že intenzita a časový úsek mágania je individuálny.
Teraz si niekde bokom na doštičke podľa schopností nadrobno nakrájejte cibuľu ...
... a rajčiny
Obidve ingrediencie samozrejme ihneď vhoďte a vmiešajte už to pripravenej masy ... a opäť opakujte máganie
Hotovo! Netrvalo to ani 10 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára